• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Puhujat

JANOINENLAMMAS.FI-SIVUSTON PUHUJAT

Eero Junkkaala

Teologian tohtori, evankelisluterilaisen kirkon rovasti, Eero Junkkaala on myös kirjailija ja arvostettu raamatunopettaja. Hänen erikoisalaansa on Raamatun historia ja arkeologia. Hän on myös kirjoittanut yli viisikymmentä kirjaa, jotka käsittelevät Raamatun tulkintaa, sekä elämänkatsomuksellisia ja hengellisiä teemoja. Eero Junkkaala on toiminut muun muassa Suomen teologisen instituutin pääsihteerinä, kirkolliskokousedustajana ja ollut ehdokkaana Oulun piispaksi. Hän on tunnettu myös Radioraamattupiiri-ohjelmasarjasta. Nykyisin hän johtaa Raamatunopetusakatemiaa, jossa koulutetaan papeista ja maallikoista parempia Raamatun opettajia.

Leif Nummela

Leif Nummela on suomalainen teologi ja kirjailija, joka yli 20 vuotta Uusi tie -lehden päätoimittajana. Lisäksi hän ollut lukuisissa radio- ja tv-ohjelmissa vieraana ja juontajana (Raamattu Café). Hän on toiminut Suomen teologisen instituutin vastaavana pääsihteerinä ja kirkolliskokousedustajana. Yksi hänen tunnetuimmista opetuksistaan on Raamatun punainen lanka -opetussarja.

Saara Kinnunen

Saara Kinnunen on sosiaalipsykologi ja psykoterapeutti, joka on tehnyt pitkän rupeaman sielunhoitajana, kouluttajana ja perheneuvojana. Saara on myös kirjoittanut lukuisia kirjoja sielunhoidosta, kasvatuksesta ja parisuhteista, 

Asko Matikka

Filosofian maisteri ja pastori Asko Matikka on pitkän linjan julistaja, opettaja ja sielunhoitoterapeutti, joka on tehnyt pitkän työrupeaman Kansanlähetyksessä ja Operaatio Mobilisaatiossa. Askolla on vahva näky maailman lähetyksestä. Asko on myös kirjoittanut kaksi sielunhoidollista kirjaa: Kohtaamisia Jeesuksen kanssa ja Matkalla paranemiseen.

Jorma Pihkala

Jorma Pihkala on Raamatun opettaja, mentori ja pitkän linjan lähetystyöntekijä, joka on toiminut yli 20 vuotta Japanissa perustaen ja varustaen seurakuntia.  Jorman kirjoittamiin teoksiin kuuluvat mm. Vapahtajan sylissä ja Valo voittaa pimeyden.  

Jukka Jämsén

Jukka Jämsén on Suomen New Wine -liikkeen toiminnanjohtaja. Jukka on työskennellyt 15 vuotta Suomen Lähetysseurassa ja ollut lähetystyössä Taiwanissa. Hän toimii seurakuntien uudistukseen tähtävään New Wine -verkoston johtajistoon ja on ollut myös Hengen uudistus kirkossamme ry:n hallituksessa.

Jukka Norvanto

Jukka Norvanto on rakastettu radiopastori, jonka on tullut tunnetuksi Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelmasta, jossa käydään Raamattu läpi lähes jae jakeelta. Jukka on julkaissut myös kymmeniä Raamattu-aiheisia kirjoja. Jukka on tehnyt pitkän työrupeaman Medialähetys Sanansaattajissa Radioraamattukoulun johtajana. Nykyisin hän on Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologi.  Koulutukseltaan Jukka on teologian lisensiaatti ja diplomikielenkääntäjä. 

 

Seppo Niemeläinen

Pitkänlinjan raamattuopettaja, kouluttaja ja evankelista, Seppo Niemeläinen, on ollut rakentamassa monia missioita yli kahdenkymmenen vuoden ajan. – Tehtäväni on palvella evankelistan armolahjaa, eli toimia niin, että evankelista voi käyttää omaa lahjaansa. Tämä toteutuu rakentamalla evankelioimistapahtumia ja varustamalla seurakuntalaisia antamaan lahjansa Jumalan valtakunnan käyttöön.

Seppo on ollut mukana Kalevi Lehtisen järjestämissä missioissa ja on nykyään Missio Eurpen palvelukesssa.

 

Kalevi Lehtinen pukupäällä puhumassa mikrofoniin

Kalevi Lehtinen

Kalevi  Lehtinen oli rovasti, raamattuopettaja, kirjailija ja ehkä kansainvälisesti tunnetuin suomalainen evankelista. Hänet työskenteli pitkään Campus Crusade for Christ (myöhemmin tunnettu nimellä Agape Europe) järjestössä.

Hän järjesti useita evakeliointimissioita Itä-Euroopassa ja teki yhteistyötä myös Billy Grahamin kanssa.
Lehtisen on kirjoja painettu kirjoja neljällä kielellä yhteensä yli miljoona kappaletta.

Ville Auvinen

pastori, teologian tohtori.

Ville Auvinen on pastori, teologian tohtori, kaupunginvaltuutettu ja  kirkolliskokousedustaja. Tällä hetkellä toimin luterilaisen lähetysjärjestön lähetysjohtajana ja yhden Suomen vanhimman lehden, vuodesta 1876 ilmestyneen Sanansaattajan päätoimittajana.

Aleksi Markkanen

Aleksi Markkanen on uuden sukupolven apologi, joka on koulutukseltaan matematiikan ja luonnontieteiden aineenopettaja. Hän on toiminut opetustehtävissä lukuisissa kristillisissä tilaisuuksissa vuodesta 2001 lähtien. 

Mikko Sivonen

Mikko Sivonen on pastori ja Raamatun opettaja, joka toimii Kotikirkko-seurakuntien istutustyössä. Hän on toiminut International Mission Board:n lähetystyöntekijänä vuodesta 2006. Mikko opettaa myös Agricola Teologisessa Seminaarissa.  Mikko on koulutukseltaan kauppatieteen kandidaatti (Helsingin kauppakorkeakoulu), teologian maisteri (Golden Gate Babtist Theological Seminary) ja teologian tohtori (Helsingin yliopisto).

Teuvo V. Riikonen

Teuvo V. Riikonen on Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja, kirjailija, päätoimittaja ja rovasti. Aikaisemmin hän on toiminut mm. nuorisotyön johtajana, opettajana ja rehtorina. Hän on suomen toiseksi eniten kriisinhallinta- ja rauhanturvatehtävissä ollut pappi palvellen neljä kertaa Afganistanissa, Libanonissa, Israelissa ja Syyriassa sekä matkustellut kymmenissä maissa. Hän on ollut useissa luottamustehtävissä mm. politiikassa, kirkolliskokouksessa sekä maanpuolustukseen liittyvissä. Riikonen on opettanut systemaattisesti koko Raamatun läpi 22. vuoden aikana sekä juossut maratonin viidellä vuosikymmenellä. 

Lauri Nurminen

Lauri Nurminen, teologi, on ollut pitkään Radio Dein varatoimitusjohtajana. Dein lisäksi hän on ollut mukana useassa muussakin toiminnassa, joka kokoaa yhteen kristittyjä erilaisista seurakunta- ja järjestötaustoista. Näitä ovat muun muassa Kristityt Yhdessä ry, Global Leadership Summit -Suomi, Suomen Evankelinen Allianssi, Kristillinen medialiitto ja Toivonpuheita.fi.

David Lyle Morris

David Lyle Morris on muusikko, musiikintekijä ja ylistyksen vetäjä Uudesta Seelannista. Hän on esiintynyt ja konsertoinut monissa maissa, kuten monta kertaa Suomessa. Hänet tunnetaan parhaiten työstään ylistysten vetäjien, kuten Robin Mark, Graham Kendrick, Darlene Zschech ja Gloria Gaynor, rinnalla. Hän on levyttänyt 15 albumia, mukaan lukien, ”Jesus King of the Ages” ja ”Live in Ireland”. David luennoi myös johtamisesta ja johtajien varustamisesta Uudessa-Seelannissa ja muualla.

Tim Mackie ja Jonathan Collins

Tim Mackie (vas.), filosofian tohtori, toimi monien vuosien ajan pastorina ja osa-aikatyönä professorina Wester Seminary -pappisseminaarissa, Portlandissa Oregonissa. Nykyään hän viettää suurimman osan ajastaan tutkimalla, kirjoittamalla ja tarjoamalla luovaa ohjausta voittoa tavoittelemattomassa BibleProjectissa. Hän on sen toinen perustaja.

Hän opiskeli aiemmin Multnomahin yliopistossa, jossa hän perehtyi raamatulliseen kirjallisuuteen ja sen historialliseen sekä kulttuuriseen kontekstiin. Hän jatkoi teologian tutkintoa Western Seminaryssä, jossa valmistui tohtoriksi, lisäksi hän opiskeli juutalaisuutta Wisconsin-Madisonin yliopistossa.

Hänen varhaisen tutkimuksensa ja kirjoittamisensa keskittyi Raamatun käsikirjoitettuun historiaan ja raamatullisen kaanonin muodostumiseen.

Jonathan Collins (oik.), teologian kandidaatti, on Tim Mackien lisäksi toinen kahdesta The Bible Projectin perustajista ja toimii nykyään sen luovana johtajana. Hän opiskeli teologiaa Multnomahin yliopistossa.

Scroll to top