• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Puhujat

Eero Junkkaala

Teologian tohtori, evankelisluterilaisen kirkon rovasti, Eero Junkkaala on myös kirjailija ja arvostettu raamatunopettaja. Hänen erikoisalaansa on Raamatun historia ja arkeologia. Hän on myös kirjoittanut yli viisikymmentä kirjaa, jotka käsittelevät Raamatun tulkintaa, sekä elämänkatsomuksellisia ja hengellisiä teemoja. Eero Junkkaala on toiminut muun muassa Suomen teologisen instituutin pääsihteerinä, kirkolliskokousedustajana ja ollut ehdokkaana Oulun piispaksi. Hän on tunnettu myös Radioraamattupiiri-ohjelmasarjasta. Nykyisin hän johtaa Raamatunopetusakatemiaa, jossa koulutetaan papeista ja maallikoista parempia Raamatun opettajia.

Leif Nummela

Leif Nummela on suomalainen teologi ja kirjailija, joka yli 20 vuotta Uusi tie -lehden päätoimittajana. Lisäksi hän ollut lukuisissa radio- ja tv-ohjelmissa vieraana ja juontajana (Raamattu Café). Hän on toiminut Suomen teologisen instituutin vastaavana pääsihteerinä ja kirkolliskokousedustajana. Yksi hänen tunnetuimmista opetuksistaan on Raamatun punainen lanka -opetussarja.

Asko Matikka

Filosofian maisteri ja pastori Asko Matikka on pitkän linjan julistaja, opettaja ja sielunhoitoterapeutti, joka on tehnyt pitkän työrupeaman Kansanlähetyksessä ja Operaatio Mobilisaatiossa. Askolla on vahva näky maailman lähetyksestä. Asko on myös kirjoittanut kaksi sielunhoidollista kirjaa: Kohtaamisia Jeesuksen kanssa ja Matkalla paranemiseen.

Jorma Pihkala

Jorma Pihkala on Raamatun opettaja, mentori ja pitkän linjan lähetystyöntekijä, joka on toiminut yli 20 vuotta Japanissa perustaen ja varustaen seurakuntia.  Jorman kirjoittamiin teoksiin kuuluvat mm. Vapahtajan sylissä ja Valo voittaa pimeyden.  

Jukka Jämsén

Jukka Jämsén on Lapuan tuomiokapitulin lähetys- ja  kansainvälisen työn asiantuntija. Jukka on työskennellyt 15 vuotta Suomen Lähetysseurassa ja ollut lähetystyössä Taiwanissa. Hän toimii seurakuntien uudistukseen tähtävään New Wine -verkoston johtajistoon ja on ollut myös Hengen uudistus kirkossamme ry:n hallituksessa.

Jukka Norvanto

Jukka Norvanto on rakastettu radiopastori, jonka on tullut tunnetuksi Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelmasta, jossa käydään Raamattu läpi lähes jae jakeelta. Jukka on julkaissut myös kymmeniä Raamattu-aiheisia kirjoja. Jukka on tehnyt pitkän työrupeaman Medialähetys Sanansaattajissa Radioraamattukoulun johtajana. Nykyisin hän on Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologi.  Koulutukseltaan Jukka on teologian lisensiaatti ja diplomikielenkääntäjä. 

 

Lauri Nurminen

Lauri Nurminen, teologi, on ollut pitkään Radio Dein varatoimitusjohtajana. Dein lisäksi hän on ollut mukana useassa muussakin toiminnassa, joka kokoaa yhteen kristittyjä erilaisista seurakunta- ja järjestötaustoista. Näitä ovat muun muassa Kristityt Yhdessä ry, Global Leadership Summit -Suomi, Suomen Evankelinen Allianssi, Kristillinen medialiitto ja Toivonpuheita.fi.

David Lyle Morris

David Lyle Morris on muusikko, musiikintekijä ja ylistyksen vetäjä
Uudesta Seelannista. Hän on esiintynyt ja konsertoinut monissa maissa, kuten monta kertaa Suomessa. Hänet tunnetaan parhaiten työstään ylistysten vetäjien, kuten Robin Mark, Graham Kendrick, Darlene Zschech ja Gloria Gaynor, rinnalla. Hän on levyttänyt 15 albumia, mukaan lukien, ”Jesus King of the Ages” ja ”Live in Ireland”. David luennoi myös johtamisesta ja johtajien varustamisesta Uudessa-Seelannissa ja muualla.

Tim Mackie ja Jonathan Collins

Tim Mackie (vas.), filosofian tohtori, toimi monien vuosien ajan pastorina ja osa-aikatyönä professorina Wester Seminary -pappisseminaarissa, Portlandissa Oregonissa. Nykyään hän viettää suurimman osan ajastaan tutkimalla, kirjoittamalla ja tarjoamalla luovaa ohjausta voittoa tavoittelemattomassa BibleProjectissa. Hän on sen toinen perustaja.

Hän opiskeli aiemmin Multnomahin yliopistossa, jossa hän perehtyi raamatulliseen kirjallisuuteen ja sen historialliseen sekä kulttuuriseen kontekstiin. Hän jatkoi teologian tutkintoa Western Seminaryssä, jossa valmistui tohtoriksi, lisäksi hän opiskeli juutalaisuutta Wisconsin-Madisonin yliopistossa.

Hänen varhaisen tutkimuksensa ja kirjoittamisensa keskittyi Raamatun käsikirjoitettuun historiaan ja raamatullisen kaanonin muodostumiseen.

Jonathan Collins (oik.), teologian kandidaatti, on Tim Mackien lisäksi toinen kahdesta The Bible Projectin perustajista ja toimii nykyään sen luovana johtajana. Hän opiskeli teologiaa Multnomahin yliopistossa.

Scroll to top